Sådan kommer du med i et menighedsråd

I 2024 er der valg til menighedsrådet. Du kan blive en del af et værdifuldt fællesskab og være med til at sætte en retning for din lokale kirke ved at stille op til valg.


Hvis du vil vide hvad menighedsrådet laver i lige præcis dit sogn, hvilke aktiviteter de arrangerer og hvordan du kan stille op til menighedsrådsvalget, skal du møde op til det offentlige orienteringsmøde i dit sogn den 14. maj 2024

Find oplysninger om dit sogn og kirke her.


På orienteringsmødet vil dit lokale menighedsråd fortælle om, hvad de har lavet i de forløbne fire år. Derudover vil du høre om menighedsrådets kommende opgaver og hvor mange kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.

På mødet vil du også få information om valgforsamlingen, som er det møde, hvor det nye menighedsråd skal vælges. 


Valget sker på valgforsamlingen 

Ved at møde op til valgforsamling i dit sogn, er du med til at vælge retningen for kirkens arbejde i dit sogn. Det gør du ved at være med til at vælge, hvem der skal sidde i menighedsrådet blandt de opstillede kandidater, eller du kan vælge selv at stille op som kandidat. 

 

På valgforsamlingen præsenteres kandidaterne og efterfølgende er der mulighed for debat. Valget af menighedsrådene foregår derefter ved skriftlig afstemning og resultatet heraf afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.

 

Det nyvalgte menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent